KERAMIKA

O KATEGORIJI:  

Keramika je možda jedna od boljih ideja za poklon. Uvijek posebna, gotovo uvijek preljepa i dugotrajna – podsjeća osobu koja je prisvojila na vrijednost ručnog rada i iz čovjeka vuče posebno tople emocije. Možda su keramičke šalice upravo ideja koju ste tražili. 

najljepše keramičke šalice

Doti Ceramics

Ručno rađene keramičke šalice branda Doti Ceramics iz Rovinja osvajaju svojim neobičnim ručkicama po kojima je brand postao prepoznatljiv. Iza cijele priče stoji simpatična Dorotea, koja se na pokretanje svoje poduzetničke priče odlučila u tijeku pandemije kada se sa studija morala vratiti u rodni Rovinj. Danas uživa u glini i izradi keramičkih predmeta uz pomoć obitelji, a brand koji je stvorila raste iz dana u dan.

lijepe keramičke šalice

Čudovišna

Uporabna keramika posebnih motiva i simpatičnih natpisa iz radionice riječke umjetnice, koja se glinom bavi dugi niz godina. Uz keramičke šalice, u ponudi ima i tanjuriće te nakit, božićne ukrase, satove, reljefe …

keramičke šalice

Juma ceramic studio

Juma ceramic studio je obrt specijaliziran za ručnu izradu svih keramičkih predmeta. ''Kroz izradu vam želimo prenijeti ljubav koju osjećamo prema glini i stvaranju, a svaki naš predmet je pažljio i temeljito ručno obrađen'' - kaže Julijana koja stoji iza branda. Uz keramičke šalice raznih uzoraka, u njihovoj ponudi pronaći ćete i teglice za cvijeće, tanjuriće, pladnjeve ...

keramičke zdjelice

Keramika Mecena

Keramika Mecena tradicijski je lončarski obrt. Njihovi proizvodi inspirirani su estetikom prošlih vremena, a stvarani su s idejom da uljepšaju svakodnevnicu ljudima koji se njima služe ljepotom svoje jednostavnosti i vještinom izrade. Proizvodi se izrađuju na tradicionalan način - ručnim radom na lončarskom kolu, kao i modernim tehnologijama - sve kako bi se postigla razina kvalitete kojoj obitelj teži. U izradi se koriste provjereni materijali, prikladni za pripremanje i posluživanje hrane i otporni na visoke temperature.

ručno oblikovana keramika

la.pjat

Iza branda la.pjat stoji mama Ivana iz Splita, koja se keramikom počela baviti prvnestveno kao hobijem. Međutim, predmet po predmet, hobi je prerastao u ozbiljniji posao i danas Ivana radi iz plohe i pinch tehnikom, keramiku drugačiju od one koju ste imali priliku vidjeti. Ono najposebnije kod la.pjat keramike su nam možda i srcu bliski i duhoviti natpisi na vječnom dalmatinskom dijalektu.

keramičke šalice

MyLo

MyLo je brand iz Samobora iza kojeg stoji dizajnerica Lorena. Lorena radi male serije divnih kolekcija keramičkih šalica od kojih su neke čak i bez ručkica, a neke ukrašene pravim zlatom! Osim navedenog, postoji i kolekcija s uzorkom točkica i mjehurića te posebna -limited- kolekcija s ručno oslikanim visibabama. Svi ljubitelji lijepih i funkcionalnih rukotvorina punih nježnih detalja zasigurno će pronaći nešto za sebe u serijama šalica ovog mini branda.

preljepa keramika

Odeata

Ručno izrađena hrvatska unikatna keramika vrhunske kvalitete i ljepote izrade. Valentina već 15 godina puno ulaže u vještine izrade keramičkih dekorativnih i uporabnih predmeta. Svaki od predmeta prolazi modeliranje, sušenje, biskvitno paljenje, glaziranje, glazurno paljenje i ponekad - nanošenje pozlate. Valentinina keramika i njezin brand Odeata zaista zaslužuju pažnju svakog promatrača, a njezine keramičke šalice s pozlatama oduzimaju dah.

keramika lončarsko kolo

Peruna

Peruna je brand ručno rađene keramike nastale uglavnom na lončarskom kolu. Studio keramike aktivan je od 2015. godine u Dubrovniku. Radi se o keramici koju, uz kvalitetu korištenih materijala, obilježava jednostavnost i uporabnost u formi. Iste će vam omogućiti uživanje u svakodnevnim ritualima.

hrvatska keramika ponuda

Petra Ceramics

Petrinu keramiku obilježava mediteranski štih i razigranost boja koji su protkani kroz njezine kolekcije prepune šalica, tannjurića, zdjela, vaza i drugih uporabnih predmeta. Ova simpatična odgojteljica već se više od tri godine bavi lončarstvom u želji da njezini radovi donesu ljepotu, radost i posebnu pozitivnu energiju u naše domove.