KULTURA & UMJETNOST

drveni stolić s epoksi smola

Akademski kipar Luka Krešimir Stipić

Mladi, talentirani hrvatski kipar koji uz zahtjevne skulpture izrađuje i funkcionalne predmete za svakodnevnu uporabu. Luka je završio restauraciju i kiparstvo na Akademiji za likovnu umjetnost u Zagrebu, a njegovi kiparski radovi - kao i mali brand drvenih predmeta koje izrađuje od hrasta, bukve, oraha ili smreke - svakako zaslužuju vašu punu pažnju.

printani tradicionalni motivi

Becharusha

Brand odjevnih i uporabnih predmeta inspiriranih tradicijskom baštinom Republike Hrvatske. Svaki je motiv pažljivo crtan rukom i uz njega dolazi edukativna priča. Proizvodi su ekološki osviješteni te brižno pakirani u kartonsku ili kraft ambalažu. Misija branda je približiti hrvatsku tradicijsku baštinu mladim naraštajima i sačuvati tradicijske motive od zaborava.

umjetnička djela Jakšić obitelji

Galerija Jakšić

Prostor u kojemu svoja umjetnička djela, nakit i autentične dalmatinske suvenire od bračkoga kamena izlažu članovi obitelji Jakšić. Radi se o četiri akademski obrazovana umjetnika/ce i njihovim zajedničkim galerijama na Braču i u Splitu. Dražen Jakšić je kamenoklesar, koji se posvetio obradi kamena, dok skulpture od bračkog kamena izrađuje Lovre Jakšić. Slikarstvom se bavi doktorica umjetnosti Dina Jakšić Pavasović, a Ida Stipčić Jakšić izrađuje modni nakit od poludragog kamenja.