ZDRAVO & UKUSNO

aromatizirani začini

aDORAble

Iza orginalnog hrvatskog branda aDORAble stoji obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje predano radi na obogaćivanju okusa jela na našim trpezama. U njihovoj ponudi zato možete pronaći: aromatizirane soli, ljute umake, pekmeze i sirupe. I dok većinu sirovina/sastojaka proizvode sami, ostale nabavljaju izravno od certificiranih proizvođača. Svi proizvodi su 100% prirodni, s pomno probranim i precizno doziranim sastojcima, što posebno dolazi do izražaja u širokoj paleti aromatiziranih soli.

eko borovnice hrvatska

EKO borovnice Lisjak

U Šenkovcu, nedaleko od Čakovca, prostire se obiteljsko imanje obitelji Lisjak. Oni uzgajaju više od 3500 biljaka borovnica - potpuno ekološki uzgojenih nositelja zelenog europskog listića. Kroz 10 godina uzastopnog rada i unaprjeđivanja ova vrijedna obitelj gradi svoju viziju održive proizvodnje i približava ljudima sve zdrastvene dobrobiti sadržane u ovim malenim ljubičastim plodovima. Osim samih sirovih plodova, njihov vrijedni tim od borovnica stvara i pekmeze, slatko-ljute umake i preljeve za sladolede. Ipak, jedno je sigurno - nema sumnje da će te uživati u ovim slatkim plodovima.

hrvatski prehrambeni proizvodi

First in the Raw

Energetske pločice ispunjene vitalizirajućom kakvoćom suhog voća i orašastih plodova i zdravi zalogaj pri ruci – odabir koji u tijelu stvara osjećaj well-beinga.

hladno prešani sokovi

Green On

Sokovi branda Green On su domaći, hladno prešani, sirovi i nepasterizirani. Svaka boca od 500 ml soka sadrži čisti ekstrakt mimalno 1 kg svježeg voća i povrća. Ekipa koja stoji iza branda ove sokove izrađuje od najboljeg dostupnog voća i povrća u suradnji s lokalnim OPGovima. Budući da na proces ekstrakcije sokova ne primjenjuju nikakvu toplinu, sokovi su prirodno puni hranjivih tvari, ali i nepasterizirani. U ovim sokovima nema aditiva, konzervansa, bojila niti ostalih industrijskih sastojaka, jer recept je jednostavan - VOĆE + POVRĆE + HLADNO PREŠANJE + LJUBAV = GREEN ON.

zdravi začini

Korijen zdravlja

100% domaći začin od hrvatskog povrća. Pripremljen prema recepturi staroj više od 30 godina. Bez aditiva i konzervansa. Gluten FREE.

hladno prešana ulja

Matičnjak

Hladno prešana ulja, funkcionalni dodaci prehrani na bazi meda, macerati, proteinske tjestenine i drugi proizvodi kao izvor aktivnih i hranjivih nutrijenata iz sjemenki biljaka. Zdrava prehrana bez suvišne obrade, kemije i agresivnih metoda proizvodnje.

licitar

Medičarna Arko

Licitar je šareno ukrašeni kolač od medenog tijesta, čija se tajna izrade od davnine čuva unutar medičarskog obrta ''Arko'' iz Samobora. Iako je licitar jestiv - izvor je radosti i za oči i za dušu. Sitni licitari omiljen su ukras božićnih jelki u hrvatskim domovima, a namjenjeni su i darivnju bližnih povodom posebnih prigoda. Tradicija izrade licitara za medičarnu Arko započela je davne 1941. godine. Kroz nekoliko generacija, tajna njihovih licitara se pomno čuva i njeguje na zadovoljstvo kupaca svih dobnih skupina.

domaći jogurt

Mlikarija

Domaći jogurt pravljen na tradicionalni način. Bez dodanih aditiva, pojačivača okusa, boja ili zaslađivača.

kestenov med

OPG pčelarstvo Hubak

Mali obiteljski pogon koji se bavi pčelarstvom već više od 13 godina. Njihov je med višestruki dobitnik međunarodnih i domaćih zlatnih i srebrnih priznanja i nagrada. U ponudi imaju kestenov med, bagremov med i više vrsta miješanih cvjetnih medova.

zdravlje u šaci

OPG Održiva farma

OPG Održiva farma je poduzetnička inicijativa mladih entuzijasta da svoju ljubav prema hrani, prirodi i stvaralaštvu manifestiraju u lokalnu,ekološki održivu te etičku proizvodnju. Žele približiti craft i regenerativnu praksu proizvodnje hrane lokalnoj zajednici i razviti tehnike stvaranja zdravije i kvalitetnije alternative modernim, automatiziranim sustavima proizvodnje hrane.

superheraw

Superheraw

Superheraw je veganska, organska pločica bez glutena i rafiniranog šećera. Namijenjena svim superherojima i onima koji će to tek postati - ova energetska poslastica sastoji se od suhog i orašastog voća, sjemenki i drugih prirodnih sastojaka kontroliranog biološkog porijekla poput začina ili biljnih proteina. Iza cijele priče stoji borba jedne majka Tijane da svojem sinu, koji zbog alergijskih reakcija nije mogao konzumirati klasično ''slatko'' omogući najbolje od oba svijeta - slatkog i zdravog. Danas Tijana, koji sama kreira recepte, djeluje unutar proizvodnog i prodajnog procesa, uz veliku pomoć obitelji.

hladno prešano maslinovo ulje

NU Extra Virgin Olive Oil

Hrvatsko premium ekstra djevičansko maslinovo ulje. Ručno branje, hladno prešano. Ulje od isključivo jedne sorte masline (oblica) i porijeklom iz Dalmacije. Estetski besprijekoran dizajn bočica/pakiranja.

ideje za zdravi gablec

Špajz

Mali restoran/trgovina zdrave hrane koja nudi zdrav i svjež doručak, ručak ili desert u teglici! Većina sastojaka teglica potpuno su domaće proizvodnje, a u Špajzu možete samo kupiti ili odmah i pojesti svoju slanu, slatku ili zdravu teglicu.

ručno rađena čokolada

Čok-Čok

Ručno rađena čokolada s neobičnim dodacima. U ponudi su bijela, mliječna i tamna, sve gluten-free. Čokolade su obogaćene domaćim sušenim smokvama, lješnjacima, brusnicama, bučinim sjemenkama ... U ponudi su i poklon paketi.