ŽESTICE

hrvatska alkoholna pića

Castrum

Ako predstavljamo hrvatska alkoholna pića - prvi na redu je svakako slavonski craft gin kojemu su glavni sastojci biljke izrasle u slavonskim šumama. Baze su prirodna izvorska voda s Papuka i borovice, a nadopunjuju ih crni dud, bazga i vinova loza. Važno je znati i da je Castrum osvojio zlatnu i srebrnu medalju na jednom od najvećih svjetskih natjecanja žestokih alkoholnih pića 2022 London Spirits Competitions. Naime, njihov London Dry Gin osvojio je svjetsko zlato u žestokoj konkurenciji žestokih alkoholnih pića, dok je Barrel Aged Gin nagrađen srebrom.

odlična rakija

Jedna

Višestruko nagrađivani hrvatski brand rakija proizvedenih od najkvalitetnijih sirovina vlastite proizvodnje ili nabavljenih od lokalnih OPG-ova. Priču o Jednoj pokrenuli su Eva i Dinko, pokrenuvši malu obiteljsku destileriju na obali Drave. Ozbiljno su pristupili i namingu i vizualnom identitetu za što su odabrali dečke iz STUDIO 33, koji su odradili izvrstan posao. Od nedavno u ponudi imaju i Little Gipsy Gin baziran na vrhunskom destilatu voća. Definitivno hrvatska alkoholna pića u najboljem izdanju!

domaća vina

Vina Kufner

Vinogradi obitelji Kufner nalaze se na obroncima Papuka, veličanstvenog parka prirode. Na geografskoj lokaciji poznatoj po plodnom tlu - obitelj Kufner se predano bavi vinogradarstvom već više od 50 godina. U ponudi vinarije, osim što možete uživati u Graševini, kraljici slavonskih vina, je i Sivi Pinot (obiluje zrelim, voćnim aromama), Frankovka (u ovom podneblju daje više kvalitete nego u matičnoj Austriji) i Rose (karakteristično ružičas, ali prepun okusa).